晚餐(糙米饭、毛豆青椒河虾、姜汁芥兰、干贝冬瓜汤、藕片荷兰豆炒肉片)

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
1 人份

Składniki

  • 糙米 淘洗沥干
    20 克
  • 大米 淘洗沥干
    40 克
  • 蒸饭用
    65 克
  • 冬瓜 去皮切薄片
    50 克
  • 干贝
    3 克
  • 410 克
  • 1 小撮
  • 去皮切块
    20 克
  • 生抽
    1 茶匙
  • 10 克
  • 新鲜的虾 选用小河虾
    100 克
  • 青椒 切小块
    40 克
  • 新鲜毛豆仁
    30 克
  • 生抽
    10 克
  • 切片
    5 克
  • 白砂糖 约1/2茶匙
    2 - 3 克
  • 芥兰 去除叶子,一切二
    100 克
  • 装饰用
  • 麻油
    1 - 2 滴
  • 猪里脊肉 切薄片
    15 克
  • 莲藕 切片
    80 克
  • 荷兰豆
    50 克
  • 约1/4茶匙
    2 克
  • 切段
    5 克

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 2160.1 mg
Białko 32.5 g
Kalorie 2486.2 kJ / 594.2 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 85.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...