Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g whole chicken legs, deboned (approx. 2 whole chicken legs)
- 10 g salt
- 10 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 10 g wolfberries (goji), soaked to soften
- 10 g honey
- 4 fresh ginger slices
- 8 Chinese red dates, pitted
- 4 Chinese dang gui (Chinese angelica root) slices
- 1200 g water, plus extra to submerge bag
- 10 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1686 kJ / 403 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Yam Rice
45min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Sous-Vide Drunken Chicken
2 Std.
Stir-Fried Vegetables (TM5 Metric)
10min
Salted Chicken
5 Std. 10 Min
Sesame Crème
10min
Braised pork belly
55min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min