![Vegan bao sliders Vegan bao sliders](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72d54629be8322e8cbcb411918eb4f38/Derivates/b28e13b68e75c9867f03034cbd38c9c1cc634e04.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bao buns
- 125 g water
- 1 tbsp plant-based milk of chioce
- 250 g plain flour
- 2 tsp dried instant yeast
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch caster sugar
- ¼ tsp sea salt
- vegetable oil, to grease
Hoisin banana
- 1 garlic clove
- 250 g onion, cut into halves, then cut into slices
- 30 g vegetable oil, plus extra to grease
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ¼ - ½ tsp dried chilli flakes
- 4 bananas, peel only (see Tips)
- 60 g hoisin sauce
- 2 tbsp fresh coriander leaves, torn
- ¼ tsp sea salt
- plain flour, to dust
- 500 g boiling water
Assembly
- 2 Lebanese cucumbers, sliced into matchsticks
- 2 fresh mango (approx. 350 g) , sliced into matchsticks
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp maple syrup
- 1 tsp sesame oil
- 1 fresh red chilli, deseeded and thinly sliced
- 1 lime, zested and juiced
- 1 ½ tbsp roasted unsalted peanuts, coarsely chopped, to sprinkle
- fresh coriander leaves, to garnish
- spring onions/green onions, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1765.1 kJ / 421.9 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 83.3 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 340.7 mg
Alternatywne przepisy
Onion Tarte Flambée (TM6)
1 godz.
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter)
30 min
Boiled Eggs
20 min
Spicy pineapple vinaigrette
Brak ocen
Vegetable trimming stock
2 Std.
Classic gin and cucumber icy poles
24h 15min
Steamed broccoli and zucchini (6 months+)
15 min
Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)
2h 30min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10min
Spicy Margarita Fizz
10 Min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min
Summer tomato and gin pasta sauce
35 min