![Gelato allo yogurt greco con frutti rossi Gelato allo yogurt greco con frutti rossi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/49bff02f-7df5-49a1-a50f-cadb509974a2/Derivates/be2b3cd4-edbf-4167-aef1-c1d39d86eea2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di latte in polvere magro
- 35 g di destrosio
- 3 g di farina di semi di carrube
- 175 g di zucchero
- 140 g di latte intero
- 40 g di panna (30-40% di grassi)
- cubetti di ghiaccio q.b. per raffreddare
- 600 g di yogurt greco
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco, filtrato
- 250 g di frutti rossi freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138.7 kJ / 276.2 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 44.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato fior di latte
16h 25min
Gelato alla cannella con gelèe al vino rosso
16h 30 min
Frozen yogurt alla fragola
10ч. 20 мин.
Gelato Gin e lavanda
14h 35min
Salsa alle ciliegie e sciroppo di carrube
1h
Gelato al ginseng
10h 30min
Gelato cioccolato e peperoncino con sciroppo al whiskey
14sa 20 dk
Gelato alle fragoline di bosco
20min
Gelato mascarpone e ciliegie
6h 30min
Gelato ai frutti di bosco
12sa 15 dk
Frozen yogurt ai frutti di bosco
10ч. 20 мин.
Yogurt al naturale (nel boccale)
12h 10min