Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di latte in polvere magro
- 35 g di destrosio
- 3 g di farina di semi di carrube
- 175 g di zucchero
- 140 g di latte intero
- 40 g di panna (30-40% di grassi)
- cubetti di ghiaccio q.b. per raffreddare
- 600 g di yogurt greco
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco, filtrato
- 250 g di frutti rossi freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138.7 kJ / 276.2 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 44.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato allo yogurt con sciroppo di frutti rossi e crumble croccante
10h 30min
Gelato ai frutti di bosco
12 Std. 15 Min
Gelato veloce alla fragola
20min
Gelato al torrone
10 Std. 20 Min
Gelato anguria e yogurt
10min
Gelato fior di latte
16 Std. 25 Min
Coppetta al caffè
2óra 15p
Gelato veloce quark e frutta
5min
Gelato al latte di soia
10 Std. 20 Min
Gelato veloce al whiskey e caffè (per 2 persone)
15 Min
Gelato ai frutti rossi
20min
Gelato alla pesca
20min