Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 50 g di acqua, tiepida
- 1 g di lievito di birra fresco
- 60 g di farina di farro integrale
Starter
- 150 g di acqua
- 50 g di farina di farro integrale
Pane
- 1760 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 10 g di miele
- 400 g di farina di farro integrale + q.b.
- 5 g di psillio
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 1 cucchiaio di sale grosso (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di semi di cumino (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 637 kJ / 152 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane morbido di farro
19h
Panini al cumino
16h 30min
Pane di segale e erbe aromatiche
17 godz. 30 min
Pane di segale
20 godz. 30 min
Impasto per pizza di segale
2 godz. 10 min
Panini con muesli
19 godz. 30 min
Pane contadino
19h
Pane ai semi di girasole
22 godz.
Filone di segale
4 Std.
Pane di kamut e farro
4 Std.
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4 Std.