Sopa de cogumelos húngara

Sopa de cogumelos húngara

3.9 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • aneto só as folhas, mais q.b. picado p/ guarnecer
    10 g
  • cebola cortada em pedaços
    200 g
  • manteiga
    40 g
  • cogumelos frescos (porcini, cantarelos, boletus, etc.), cortados em fatias
    450 - 500 g
    450 - 500 g cogumelos Paris, cortados em fatias
  • colorau
    2 c. chá de
  • paprika fumada
    1 c. sopa de
  • farinha (opcjonalnie)
    1 c. chá de
  • vinho branco
    50 - 70 g
  • água
    600 g
  • leite
    300 g
  • curcuma
    1 c. chá de
  • caldo de legumes caseiro
    2 c. chá de
    1 ½ cubos de caldo de legumes, esfarelado
  • aneto seco
    1 ½ c. chá de
  • concentrado de tomate
    1 c. sopa de
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    15 - 20 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • Natas azedas q.b. p/ servir
  • Limão q.b. p/ guarnecer, cortado em fatias

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 187.8 kcal / 785.8 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 15.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 350.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...