![Merluzzo alla pizzaiola Merluzzo alla pizzaiola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5717ABB8-FDC0-4D04-A22E-86F2693E7D38/Derivates/B6BC60FE-CBC5-4EAD-8322-103351FD043F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cuori di merluzzo (150 g l'uno)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco
- 4 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 450 g di polpa di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1974 kJ / 471.8 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1686.5 mg
Alternatywne przepisy
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 Min
Filetti di nasello con carote arancioni e viola al timo
45 Min
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1 Std.
Merluzzo con salsa saporita (6 porzioni)
35 min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 Min
Platessa al pomodoro
30 Min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 Min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 Min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 Min
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
40 Min
Filetto di orata con peperoni (TM6)
25 Min