Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cuori di merluzzo (150 g l'uno)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco
- 4 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 450 g di polpa di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1974 kJ / 471.8 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1686.5 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 min.
Platessa al pomodoro
30min
Merluzzo con salsa saporita (6 porzioni)
35min
Filetto di orata con peperoni (TM6)
25 min.
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 min.
Filetti di nasello con carote arancioni e viola al timo
45 min.
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
40 min.
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min.
Filetto di nasello con contorno di finocchi e arance
30min
Ombrina al cartoccio con patate
45 min.
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1h