Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 250 g de sucre en poudre, et 3 c. à soupe
- 200 g de crème
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- 170 g d'eau de fleur d'oranger
- 350 g de farine de blé
- 2 sachets de levure chimique
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1663 kJ / 395 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 470.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche des rois
6h 35min
Fiadone Corse
50min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Oreillettes
3h 40min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Bugnes du carnaval
3h 35 min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2h
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5 Std. 35 Min
Navettes à la fleur d'oranger
1 Std. 35 Min
Les longués de Montpellier
1h
Brioche aux pralines
8h 35 min
Beignets de courgettes comme des acras
1 godz. 45 min