Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de betteraves crues, épluchées et coupées en quatre
- 100 g de carottes, en morceaux
- 20 g d'oignons
- 1 pomme verte, (env. 100 g), en quatre
-
2 - 3
brins de coriandre frais, uniquement les feuilles
lub 2 - 3 brins de persil frais, uniquement les feuilles - 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- 10 - 20 g de jus de citron
- ¼ c. à café de sel, au goût
- 1 pincée de poivre noir, au goût (opcjonalnie)
- 1 pincée de sucre, au goût (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 350 kJ / 84 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de chou rouge, carottes et feta
15 Min
Salade de carottes
15 Min
Salade de carottes et crackers au sésame
1h
Salade pommes-carottes
5min
Salade de crudités façon Thermomix®
10min
Salade de crudités
10min
Salade de chou-fleur-haricots rouges
10min
Pain aux graines de lin
1 godz. 30 min
Salade de légumes citronée
15 Min
Salade céleri-pomme
10min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5min
Sauce à salade à la française
20 min