Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce tomate
- 150 g de parmesan, en morceaux (3 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 2 brins de thym, frais, effeuillé
- ½ bouquet de basilic frais (env. 10 g), effeuillé
- 85 g d'huile d'olive
- 950 g de tomates, en quartiers
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre
- 1 pincée de poivre, moulu
- 1000 g d'aubergines, coupées en longues tranches (8 mm)
- 4 pincées de sel
- 300 g de mozzarella, coupée en tranches (5 mm), effilochée
- ½ bouquet de basilic frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2591 kJ / 624 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Risotto au citron et épinards
30min
Gratin de gnocchis au poireau
50min
Lasagne verdi
1h 15 min
Stroganoff
45min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Risotto à la tomate et burrata
30min
Tumbet (gratin de légumes à la majorquine)
1h 15 min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Lasagnes à la courge
1h 40min
Risotto à la courge
35 Min