Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou
TM6 TM5

Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou

3.8 (17 ocen)

Składniki

  • 50 gramů parmazánu
  • 10 gramů čerstvé petržele
  • 15 gramů čerstvé bazalky, jen lístky, plus navíc na ozdobu
  • 2 stroužky česneku
  • 30 gramů olivového oleje
  • 400 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí, na kostky (2 cm)
  • 1 čajová lžička soli
  • 1150 gramů vody
  • 2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody)
  • 400 gramů těstovin typu penne rigate
  • 1 citrón, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z ⅓ citrónu, zbývající ⅔ citrónu na plátky, na ozdobu (cca 0.5 cm)
  • 150 gramů ricotty

Wartości odżywcze
na 1 porci
Kalorie
3254 kJ / 777.8 kcal
Białko
46.3 g
Węglowodany
82.8 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Błonnik
3.8 g
Sód
1049 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy