Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou

Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou

3.9 20 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porce

Składniki

  • 50 gramů parmazánu
  • 10 gramů čerstvé petržele
  • 15 gramů čerstvé bazalky jen lístky, plus navíc na ozdobu
  • 2 stroužky česneku
  • 30 gramů olivového oleje
  • 400 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí na kostky (2 cm)
  • 1 čajová lžička soli
  • 1150 gramů vody
  • 2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody)
  • 400 gramů těstovin typu penne rigate
  • 1 citrón nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z ⅓ citrónu, zbývající ⅔ citrónu na plátky, na ozdobu (cca 0.5 cm)
  • 150 gramů ricotty

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 1049 mg
Białko 46.3 g
Kalorie 3254 kJ / 777.8 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 82.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...