Wersje kompatybilne
Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 gramů parmazánu
- 10 gramů čerstvé petržele
- 15 gramů čerstvé bazalky, jen lístky, plus navíc na ozdobu
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů olivového oleje
- 400 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí, na kostky (2 cm)
- 1 čajová lžička soli
- 1150 gramů vody
- 2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody)
- 400 gramů těstovin typu penne rigate
- 1 citrón, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z ⅓ citrónu, zbývající ⅔ citrónu na plátky, na ozdobu (cca 0.5 cm)
- 150 gramů ricotty
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 3254 kJ / 777.8 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 82.8 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1049 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
1u.
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min
Orientální kuře v jogurtu
40min
Špenátový salát s kuřetem a se sušenými rajčaty
35min
Pad thai
45min
Těstoviny s cuketovou omáčkou a tygřími krevetami s citrónem
30min
Kuře s batáty a červenými fazolemi
45min
Tagliatelle s hráškovým pestem a pošírovaným vejcem
30min
Tilápie s červeným kari
40min
Mořský okoun s citrónem a kuskusem s bylinkami
35min
Pošírovaná treska s pórkovou omáčkou, mrkví a rýží basmati
40min
Kuře s citrónovo-vinnou omáčkou
30min