Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 180 g di cipolle a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 120 g di carote, pelate e a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 500 g di macinato vegetariano
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaio di salsa Worcestershire
- 100 g di funghi champignon freschi a fette
- 1000 g di patate americane dolci, pelate e a pezzi (3-4 mm)
- 280 g di latte intero
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 30 g di burro
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1788.5 kJ / 427.5 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 691 mg
Alternatywne przepisy
Ragù di nocciole vegetariano
35min
Zuppetta asiatica con tofu (vegan)
1h 30min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25min
Paté di lenticchie rosse al curry
4h 10min
Babaganoush
40min
Cavolfiore tikka masala
30min
Okonomiyaki
1h
Chili di tofu (vegan)
1h
Chili (vegan)
40min
Momo
2h
Chili di seitan (vegan)
30min
Tofu in crosta di sesamo
20 min