Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci

Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci

3.5 8 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    60 g
  • di cipolle a pezzi
    180 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di carote pelate e a pezzi
    120 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di concentrato di pomodoro
    30 g
  • di macinato vegetariano
    500 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
  • di salsa Worcestershire
    1 cucchiaio
  • di funghi champignon freschi a fette
    100 g
  • di patate americane dolci pelate e a pezzi (3-4 mm)
    1000 g
  • di latte intero
    280 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    ½ cucchiaino
  • di burro
    30 g
  • di timo fresco le foglioline
    1 rametto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 427.5 kcal / 1788.5 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 691 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...