Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di pane raffermo a tocchetti
- 150 g di latte
- 500 g di acqua
- 200 g di spinaci freschi in foglia
- 80 g di formaggio Trentingrana a pezzi
- 60 g di cipolla
- 30 g di burro + q.b.
- 2 uova
- 40 g di farina tipo 00
- foglie di salvia fresca, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1756 kJ / 419.8 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 391.1 mg
Alternatywne przepisy
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi di spinaci
55 min.
Canederli al formaggio
1h
Spatzle alla barbabietola
30min
Canederli allo speck
2h 40min
Salsa bolzanina
15 min
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1h
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Gnocchi di polenta
25 min.
Gnocchi di pane con radicchio e luganega
1h 30 min.
Spatzle con salmone e zafferano
40 min.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min.