Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di grano saraceno
- 165 g di mandorle pelate
- 4 uova
- 170 g di burro a pezzi
- 160 g di zucchero
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 35 g di fecola di patate
- 50 g di mirtilli freschi
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di grano saraceno e pesche (senza glutine)
1h 50 min.
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1h 10 min
Torta di segale con mele e nocciole
1h
Torta di grano saraceno alle fragole
1h
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1h
Torta di grano saraceno e lampone
1h 35 min
Sbriciolata con farina di grano saraceno e confettura di ciliegie (senza glutine)
1h 10 min
Torta di carote con farina di riso
1h
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Sbriciolata di farro e nocciole ai frutti di bosco
45min
Torta di carote e mandorle (senza glutine)
2 Std. 40 Min
Torta di fichi e nocciole
45min