Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baccalà
- 70 g di olio di semi di arachidi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di baccalà senza pelle, dissalato e a pezzi (4-5 cm)
- 500 g di latte intero
- 60 g di cipolla tagliata a fette sottili
- 1 foglia di alloro fresca
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
Rapa rossa
- 500 g di acqua
- 3 rape rosse, 2 tagliate a spicchi e 1 tagliata a fettine sottilissime
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1363 kJ / 325.8 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cracker di riso con baccalà mantecato
50 min
Rollè di coniglio con riduzione alla melagrana
2sa 10 dk
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45min
Baccalà alla cappuccina
55 min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1 Std. 15 Min
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1sa 35 dk
Mousse di baccalà
45min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1 godz.
Crème brûlée portoghese
30 min
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1 godz.
Sfoglie di mais con quenelle di baccalà e acciughe
1h 30min
Baccalà mantecato alla veneziana
40min