Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baccalà
- 70 g di olio di semi di arachidi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di baccalà senza pelle, dissalato e a pezzi (4-5 cm)
- 500 g di latte intero
- 60 g di cipolla tagliata a fette sottili
- 1 foglia di alloro fresca
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
Rapa rossa
- 500 g di acqua
- 3 rape rosse, 2 tagliate a spicchi e 1 tagliata a fettine sottilissime
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1363 kJ / 325.8 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1hod.
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2h 25min
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1hod.
Vellutata di zucca e scampi
2 Std.
Mousse di baccalà
45 Min
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1hod. 10min
Salsa bernese
20 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1hod. 45min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1hod.
Cracker di riso con baccalà mantecato
50min
Baccalà mantecato alla veneziana
40min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min