![Tarte tatin Tarte tatin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/69557ebb-7217-43b9-8af8-dd296ee19cfc/Derivates/f4bf3e6f-be4a-4ec3-84ac-40271ff9800f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta Brisée
- 200 g di farina tipo 0
- 100 g di burro
- 70 g di acqua, fredda
- 1 pizzico di sale
Caramello
- 150 g di zucchero
- 70 g di burro, freddo
- 1030 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 4 mele, qualsiasi tipo (tipo Renette o Golden)
- 1 cucchiaio di aceto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 41 mg
Alternatywne przepisy
Flan al topinambur
40min
Mini bonet
2h
Pesche a cottura lenta gratinate al cioccolato e amaretto
2ч. 30 мин.
Bonèt
2h
Brandacujun
45min
Apple crumble (Crumble di mele)
1h
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15min
Bagna cauda
35min
Crème caramel (TM6)
4h
Panissa
45min
Zabaione (TM6)
15min
Salsa verde "Bagnet"
15min