Wersje kompatybilne
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di olio di semi di arachidi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais bramata
- 500 g di baccalà senza pelle, dissalato e a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 80 g di cipolla tagliata a fette sottili
- 1 foglia di alloro fresca
- 1 spicchio di aglio
- 1600 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
-
1
cucchiaio di olio extravergine di oliva
lub 25 g di burro - 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1603.5 kJ / 383.2 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 51.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho
15 Min
Zuppa di pane, cavolo nero e Fontina
1 Std. 30 Min
Caramelle ricotta e pere in salsa di speck
1 Std. 30 Min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2h 25 min
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5h 30min
Cannelloni di porro al baccalà mantecato su salsa di rapa rossa di Mattia Poggi
3h
Mousse di baccalà
45 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1 Std.
Cracker di riso con baccalà mantecato
50 min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1 Std. 30 Min
Baccalà mantecato alla veneziana
40 Min