Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 600 g di polenta fredda, a pezzi
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 40 g di burro morbido, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di ricotta al basilico
40 min
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi alla romana
1h 15min
Gnocchi di spinaci
55 Min
Canederli al formaggio
1h
Gnocchi verdi alla romana
1 godz. 20 min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 Std. 10 Min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2 Std. 40 Min
Strangolapreti alla trentina
4 godz.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min