![Gnocchi di polenta Gnocchi di polenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/241772.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 600 g di polenta fredda, a pezzi
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 40 g di burro morbido, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Spatzle alla barbabietola
30 min
Gnocchi alla romana
1 godz. 15 min
Canederli allo speck
2h 40min
Gnocchi verdi alla romana
1 godz. 20 min
Gnocchi con la "fioreta"
30 min
Strangolapreti alla trentina
4小时
Gnocchi di spinaci
55 min
Spatzle agli spinaci
1 godz.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min
Gnocchi di ricotta al basilico
40 min