Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Zuppa di cipolle alla francese
TM6

Zuppa di cipolle alla francese

5.0 (9 ocen)

Składniki

  • 200 g di Emmental, a pezzi

Brodo di carne

  • 500 g di ossa di bovino, a pezzi (vedere consigli)
  • 100 g di cipolla, in quarti
  • 100 g di sedano, a pezzi
  • 100 g di porro, a pezzi
  • 1 mazzetto di odori misti (alloro, timo, prezzemolo e menta)
  • 1550 g di acqua
  • ½ cucchiaino di pepe macinato, a piacere
  • 2 chiodi di garofano

Zuppa

  • 50 g di burro
  • 500 g di cipolle, a fette (1 cm)
    lub 500 g di cipolla rossa, a fette (1 cm)
  • 2 cucchiaini di sale
  • 8 - 10 fette di pane raffermo, tostato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1896 kJ / 454 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
5 g
Sód
1306 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy