Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Emmental, a pezzi
Brodo di carne
- 500 g di ossa di bovino, a pezzi (vedere consigli)
- 100 g di cipolla, in quarti
- 100 g di sedano, a pezzi
- 100 g di porro, a pezzi
- 1 mazzetto di odori misti (alloro, timo, prezzemolo e menta)
- 1550 g di acqua
- ½ cucchiaino di pepe macinato, a piacere
- 2 chiodi di garofano
Zuppa
- 50 g di burro
-
500
g di cipolle, a fette (1 cm)
lub 500 g di cipolla rossa, a fette (1 cm) - 2 cucchiaini di sale
- 8 - 10 fette di pane raffermo, tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1896 kJ / 454 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1306 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1h
Vellutata di porri e patate (Bimby Friend)
1h
Vellutata di verdure e ortiche con granola aromatica
1h 15 min
Zuppa di cipolle alla francese con Affettatutto Bimby® (TM6)
1h
Zuppa di cipolle
1h
Zuppa di cipolle di Cannara
1h
Zuppa di cipolle alla francese con Affettatutto Bimby®
1h
Crema di porri in crosta
45min
Porri in crema delicata
35min
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1h
Baccalà mantecato alla veneziana
40min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min