Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cod fillets, 4-5 oz each
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 8 oz Brussels sprouts, trimmed
- 3 oz lacinato kale, center rib removed, thinly sliced
- 10 oz chicken stock, low sodium
- 1 lemon, zest only
- 4 tbsp toasted pine nuts, to garnish
- lemon wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1025 kJ / 245 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1091 mg
Alternatywne przepisy
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 godz.
Steamed Asparagus
35min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 min
Steamed Cod, Rice and Spinach in Lemon Sauce
30 min
Chicken with Nectarine Salsa
1 godz.
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30 min
Maple and Mustard Salmon
20min
Lemon Caper Asparagus
25min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30 min
Citrus-Glazed Salmon with Roasted Cauliflower Salad
1 godz.