Curry, Ginger Kabocha Squash Soup

Curry, Ginger Kabocha Squash Soup

4.3 40 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • yellow onions in pieces
    4 oz
  • curry powder
    2 tbsp
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • ginger, minced
    ½ oz
  • kabocha squash peeled, cut into pieces (1 in.)
    20 oz
  • salt to taste
    ½ tsp
  • vegetable stock
    24 oz
  • pumpkin seeds toasted, to serve
  • pomegranate arils/seeds to serve
  • crème fraîche to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 115 kcal / 481 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 470 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...