![Curry, Ginger Kabocha Squash Soup Curry, Ginger Kabocha Squash Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C86986B0-5CD2-4288-8C36-EF279225F96F/Derivates/ffb7f99b-89a3-4574-a1ac-f0bc72d109e6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, in pieces
- 2 tbsp curry powder
- 1 oz extra virgin olive oil
- ½ oz ginger, minced
- 20 oz kabocha squash, peeled, cut into pieces (1 in.)
- ½ tsp salt, to taste
- 24 oz vegetable stock
- pumpkin seeds, toasted, to serve
- pomegranate arils/seeds, to serve
- crème fraîche, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Golden Beet Gazpacho
50 min
Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root
35 min
Carrot Ginger Soup
20 min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 godz. 5 min
Pumpkin Soup with Crispy Chickpeas
1 godz.
Basil Pesto
10 Min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 Std. 10 Min
Ginger Cabbage Slaw
15 min
Hummus (Ilan Hall)
9 godz. 5 min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1 godz. 5 min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min