Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nachos
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g cornflour
- 5 g salt
- 80 g water
- 40 g sunflower oil
- 10 g Mexican spice mix
Vegetable Garnish
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 10 g olive oil
- 230 g peppers, red and yellow, cut in strips (3 cm)
-
1
tsp dried chilli, mild
lub Mexican spice mix - 200 g tomatoes, cut in pieces (2 cm)
- 285 g tinned sweetcorn, drained
- 250 g tinned kidney beans, rinsed, drained
- 2 Tbsp whipping cream
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 20 g parsley leaves
- 60 g Cheddar cheese, grated
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 354 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 527 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Cauliflower Mac and Cheese
1h 40min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1 Std. 10 Min
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55 min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 Min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1h 35 min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 Std. 30 Min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1 Std. 15 Min