Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g whole milk
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 240 g ricotta cheese (see tip), at room temperature
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 medium eggs
- 1 Tbsp olive oil, plus 1 Tbsp for brushing and extra for greasing
- 1 tsp sugar
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp dried basil
- coarse sea salt, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 829 kJ / 197 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 490 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yoghurt Bread
2h
Mozzarella Stuffed Flatbread
45 Min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 Std. 30 Min
Milk Bread
2h 20min
Mushroom pie
1h 30min
Dill and Feta Flatbread
1h 20min
Parmesan and Rosemary Buns
1h 45min
Stroganoff Strudel
1h 40min
Four Cheese Sharing Flatbread
40 Min
Napoli Potato Cake
1h 30min
Danish Dream Cake
55 Min
Curry Bread Rolls
2h 10min