![Lemongrass Beef Salad Lemongrass Beef Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7b5c396d011749c73662f316bee6cc5c/Derivates/e5a00983e9bc24de1fee809c8d31c7f705347f16.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g lettuce, sliced (1-2 cm)
- 20 g fresh mint leaves
- 20 g fresh coriander, cut in pieces (2 cm)
- 150 g water
- 10 g cornflour
- 60 g peanuts, roasted, salted or unsalted
- 200 g onions, cut in wedges ( approx. 4cm)
- 30 g oil
- 350 g beef fillet steak, cut in strips (6 cm x 1 cm)
- 30 g fresh lemon grass, cut in diagonal slices (approx. 1-2 mm)
- 20 g fish sauce
- 10 g honey
- 10 g sesame oil
- ¼ tsp ground black pepper
-
1
tsp chilli oil (opcjonalnie)
lub sriracha sauce (opcjonalnie) - 1 red chilli, thinly sliced (approx. 1-2 mm)
- 1 lime, cut in wedges
- 1 baguette, cut in diagonal slices (approx. 1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2708.7 kJ / 647.4 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 903.9 mg
Alternatywne przepisy
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 Min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM6)
45 Min
Spaghetti alla Carbonara
30 Min
Seared Steak Rocket Salad
35 Min
Chicken Katsu Curry with Rice
1h 40min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 Min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 Min
Korean Glass Noodles with Stir Fried Vegetables (TM6)
1 Std. 45 Min
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
6h 10min
Miso Carbonara Udon
25 Min
Curry Noodles with Pork
45 Min
Prawn and Chorizo Paella
45 Min