![Caramel Éclairs Caramel Éclairs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/183abfe9-2c0a-441d-ae25-c61e0f8a4fc4/Derivates/6e89afa3-007d-4944-97ab-f2541b3e607b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 5 oz water
- 2 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 2 tsp sugar
- ⅛ tsp salt
- 4 oz all-purpose flour
- 3 large eggs
Caramel Sauce
- 9 oz sugar
- 7 oz heavy whipping cream, divided
- 36 oz water, divided
- 1 oz unsalted butter, cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)
- 1 tsp lemon juice
- ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 tbsp vinegar
Pastry Cream
-
1
vanilla bean pod
lub 1 ½ tsp vanilla bean paste - 17 ½ oz whole milk
- 3 large eggs
- 3 ½ oz sugar
- 1 ½ oz corn starch
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1524.7 kJ / 364.4 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 102.2 mg
Alternatywne przepisy
Chewy Cacao Amaretti Cookie Kisses
1 Std. 25 Min
Mini rum baba bundts
2h
Steamed Crème Brûlée (Metric) (TM6)
4h 45min
Beignets
3h
Waffle Cones
35 Min
Fruit Galettes (Paul)
1 Std. 25 Min
Sufganiyot
2h 30min
Thick and Creamy Custard
15 Min
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2h 15min
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5sa 35 dk
Wonderful White Bread
5 godz.
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 Std. 30 Min