Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 5 oz water
- 2 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 2 tsp sugar
- ⅛ tsp salt
- 4 oz all-purpose flour
- 3 large eggs
Caramel Sauce
- 9 oz sugar
- 7 oz heavy whipping cream, divided
- 36 oz water, divided
- 1 oz unsalted butter, cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)
- 1 tsp lemon juice
- ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 tbsp vinegar
Pastry Cream
-
1
vanilla bean pod
lub 1 ½ tsp vanilla bean paste - 17 ½ oz whole milk
- 3 large eggs
- 3 ½ oz sugar
- 1 ½ oz corn starch
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1524.7 kJ / 364.4 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 102.2 mg
Alternatywne przepisy
Crinkle Cookies
1h
Latkes
35min
Marshmallow Crispy Rice Treats
30 min
Chocolate Hazelnut Ganache Phyllo Cups
1h
Maple Pecan Tart
1 Std. 15 Min
Beer Cheese
15min
Sticky Buns
3 godz. 45 min
Portuguese Custard Tarts
1h 10min
Beignets
3h
Bourbon Pecan Pie with Cinnamon Roll Crust
4 godz. 35 min
Thick and Creamy Custard
15min
Southern Banana Pudding
4 godz. 45 min