Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 425 g water, divided, plus 1 tsp to whisk
- 140 g sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 15 g sugar
- 310 g bread flour, plus extra to dust
- 45 g pitted black olives
- 1 tsp salt
- ½ lemon, juice only
- 1 large egg
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 668.2 kJ / 159.7 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 236 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15 godz.
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Dehydrating and Reactivating Sourdough Starter
120h 5min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Venezia Bread
11 godz.
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49hod. 5min
Sourdough pizza base
3h 5min
Sourdough Bread with Olives
5 godz. 20 min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55min
Sourdough Starter Discard Banana Bread
1h 10min
Simple Mixing Bread
3 Std. 20 Min