![Sourdough Bread with Olives Sourdough Bread with Olives](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AB091E41-0470-4A19-B1EB-35781962F522/Derivates/9231F400-A95B-423C-BD47-34A940B7A584.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 425 g water, divided, plus 1 tsp to whisk
- 140 g sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 15 g sugar
- 310 g bread flour, plus extra to dust
- 45 g pitted black olives
- 1 tsp salt
- ½ lemon, juice only
- 1 large egg
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 668.2 kJ / 159.7 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 236 mg
Alternatywne przepisy
Rustic Sourdough Bread
28h 10 min
Apple Wheat Starter
72h 20min
Sourdough Baguettes
15 Std.
Sauerkraut
12h 15min
Lemon Peel Pound Cake
1 Std. 50 Min
Creamy Mango Ice Cream
2 Std. 20 Min
Black Garlic and Onion Jam
55 min
Double Vanilla Ice Cream
12h
Festive Baguette
3h 45min
Spicy pineapple vinaigrette
Brak ocen
Gazpacho
1 godz. 15 min
Gazpacho
1 godz. 15 min