![Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread) Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4dbc911a-be80-4e78-9953-e839d850b2d7/Derivates/07ee6eca-3dc1-4eea-906f-ea74a294b566.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 45 g sugar, divided
- 120 g water, room temperature
- 7 g active dry yeast
- 55 g butter, divided, (45 g melted, 10 g diced, to grease)
- 290 g milk, room temperature
- 635 g all-purpose flour, divided, plus extra to dust
- 10 g salt, good quality
Toutons
- 250 g vegetable oil, to fry
Bread
- butter, melted, to brush, plus extra to serve
- molasses, to serve
- powdered sugar, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1383.2 kJ / 330.6 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 251.8 mg
Alternatywne przepisy
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney)
11 Std. 40 Min
Lemon Peel Pound Cake
1 Std. 50 Min
Chocolate chip gluten-free loaf
1 Std. 10 Min
Sticky Toffee Puddings (Metric) (TM6)
1h
Canadian Strawberry Shortcake
30min
Traditional Canadian Pie Pastry
15 min
Chocolates with White Chocolate Lemon Filling
2h 30min
Whole Wheat Bread, Spread and Chicken Meatballs
1h 45min
Cheesecake
1h 30min
White Bread Rolls
3 godz. 30 min
Farmhouse White Sandwich Bread
1h 30min
Wonderful White Bread
5 Std.