Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 45 g sugar, divided
- 120 g water, room temperature
- 7 g active dry yeast
- 55 g butter, divided, (45 g melted, 10 g diced, to grease)
- 290 g milk, room temperature
- 635 g all-purpose flour, divided, plus extra to dust
- 10 g salt, good quality
Toutons
- 250 g vegetable oil, to fry
Bread
- butter, melted, to brush, plus extra to serve
- molasses, to serve
- powdered sugar, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1383.2 kJ / 330.6 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 251.8 mg
Alternatywne przepisy
Traditional Canadian Pie Pastry
15 Min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 min
Lemon Peel Pound Cake
1 Std. 50 Min
Lemon Pudding Souffles
40 min
Canadian Strawberry Shortcake
30 min
Artisan Bread (Betty) Metric
4 Std. 35 Min
Mixed berry jam tart
2h 35min
Basic bread dough
5min
Caramel sauce
1 godz. 30 min
Apple Pie Filling Preserve
45 min
Wonderful White Bread
5h
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1h