Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soft Cake
- 120 g butter, cold, plus extra for greasing
- 100 g sugar
- 2 eggs
- 150 g milk
- 200 g flour
- 50 g potato starch
- 1 vanilla pod, seeds only
- 10 g baking powder
Caramel <br>
- 250 g sugar
- 75 g salted butter, cold
- 160 g cream, min 30% fat
- 1045 g water
- 1 ½ tsp lemon juice (see tip)
- 1 tbsp vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1529 kJ / 365 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 91 mg
Alternatywne przepisy
Raspberry chiffon cake
5h 15min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3 Std. 10 Min
Biscoff Oatmeal Cookies (Metric)
30 Min
Non Stick Paste
5 Min
Lemon Pound Cake
2h
Vanilla Cupcakes
1 Std. 10 Min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1h 30min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28hod.
Pistachio Cupcakes
40 Min
Biscoff Oatmeal Cookies
30 Min
French Macarons with Blueberry Jam (Metric)
1h 30min
Traditional crème brûlée
25 Std.