![Traditional Canadian Pie Pastry Traditional Canadian Pie Pastry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6ffb16da-0d43-4363-8eb0-6526faed91df/Derivates/a53a93ae-d1e8-4b4a-a299-ab9383ce1ecf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g vinegar
- 1 egg, lightly whisked
- 165 - 175 g ice cold water, for a total of 237 g whisked liquid
- 850 g all-purpose flour, divided, plus extra to dust
- 454 g lard, divided, partially frozen and cubed (see Tip)
- 2 tsp salt, divided
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 5058 kJ / 1208.9 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 104.3 g
- Tłuszcz
- 77.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 660.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pineapple and Orange Glazed Ham
Brak ocen
Quiche Lorraine
45 Min
Lemon Peel Pound Cake
1 Std. 50 Min
Pumpkin Pie
5sa
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 Std. 40 Min
Two Crust Pie Pastry
13 godz. 50 min
Sticky Toffee Puddings (Metric) (TM6)
1u.
Sugar Pie
45 Min
Conchas
3u. 15min
Homemade Pie Crust
1 Std. 30 Min
Pie Crust
5min
Wonderful White Bread
5sa