Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g vinegar
- 1 egg, lightly whisked
- 165 - 175 g ice cold water, for a total of 237 g whisked liquid
- 850 g all-purpose flour, divided, plus extra to dust
- 454 g lard, divided, partially frozen and cubed (see Tip)
- 2 tsp salt, divided
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 5058 kJ / 1208.9 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 104.3 g
- Tłuszcz
- 77.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 660.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)
3sa 20 dk
Biscuits
40 min
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Cheesecake (Baked)
7h 20 min
Rustic Bread
2h
Lemon Peel Pound Cake
1 Std. 50 Min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
Ginger Snaps with Mascarpone and Figs
1sa 55 dk
Basic bread dough
5min
Sugar Pie
45 min
Wonderful White Bread
5h
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1h