
Urządzenia i Akcesoria
Puten-Gemüse-Eintopf
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie mit den feinen Stielen2 Stängel
-
Knoblauchzehen4
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Olivenöl50 g
-
Wasser350 g
-
Mehl20 g
-
Suppengemüse (z. B. Möhren, Knollensellerie, Porree), in Stücken (ca. 1 cm)500 g
-
Thymian abgezupft2 Zweige
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Putenbrustfilet, ohne Haut in Stücken (ca. 3 cm), siehe Tipp300 g
-
Kartoffeln in Stücken (ca. 2 cm)200 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
312 kcal /
1305 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
1655 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Eat Green. Feel Good.
71 Przepisów
Niemcy
Niemcy