Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Petersilie, mit den feinen Stielen
- 4 Knoblauchzehen
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Olivenöl
- 350 g Wasser
- 20 g Mehl
- 500 g Suppengemüse (z. B. Möhren, Knollensellerie, Porree), in Stücken (ca. 1 cm)
-
2
Zweige Thymian, abgezupft
lub 2 Zweige Rosmarin, abgezupft -
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 300 g Putenbrustfilet, ohne Haut, in Stücken (ca. 3 cm), siehe Tipp
- 200 g Kartoffeln, in Stücken (ca. 2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1655 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch-Eintopf mit Gnocchi
1h 30 min.
Hackbällchen-Suppe
45 min.
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10 min.
Hähnchen-Senf-Eintopf
40 min.
Winterlicher Hähnchen-Bohnen-Topf
1h
Hähnchen-Lasagne-Suppe mit Bohnen
50 min.
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3h
Fleischklößchen-Suppe
30min
Risoni-Gemüse-Suppe mit Hähnchen
45 min.
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40 min.
Kartoffel-Hühner-Frikassee mit Spätzle
30min
Rindfleischeintopf
1 Std. 40 Min