Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl
- 15 g Mehl
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 200 g Möhren, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 2 EL Dijon-Senf
- 1 EL Thymianblättchen, frisch, und etwas mehr zum Garnieren
- 500 g Kartoffel, festkochend, mit Schale, in Würfeln (3 cm)
- 150 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ½ - 1 TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- 800 g Hähnchenbrustfilets, in Würfeln (4 cm)
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1419 kJ / 340 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Eintopf mit Süßkartoffeln und Kidneybohnen
45min
Filet-Sauerkraut-Topf
50min
Putengulasch mit Erdäpfeln
35 min
Krautfleisch
1h 40min
Rindfleischstew
1h 40min
Hühnersuppe (gebunden)
35 min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50min
Hähnchen-Lasagne-Suppe mit Bohnen
50min
Puten-Gemüse-Eintopf
45min
Königsberger Eintopf
45min
Kasseler Gulasch
40 min
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min