Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 800 g Rindergulasch
- 250 g frische Champignons, in Scheiben (5 mm)
- 1 rote Paprika (150 g), in Stücken (2 cm)
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 geh. TL Senf (15 g)
- 2 EL Paprika edelsüß (10 g)
- ¼ TL Cayenne-Pfeffer
- 150 g Saure Sahne
- 100 g Tomatenmark
- 300 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, in mundgerechten Stücken
- 1 TL Salz
- 2 EL Speisestärke (30 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2509 kJ / 600 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Rindfleisch-Eintopf mit Gnocchi
1 Std. 30 Min
Rinderschmortopf
1h 55min
Ungarisches Paprikagulasch
1小时 20 分钟
Italienisches Schweineragout
50 Min
Gulaschsuppe
1h 15min
Rinderfilet alla Pizzaiola
30 Min
Lammragout
1 Std.
Puten-Gemüse-Eintopf
45 Min
Rinderragout mit Bohnen
50 Min
Paprikagulasch
1 Std. 25 Min
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1 Std. 25 Min
Rindfleischeintopf
1h 40min