Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino Romano a pezzi
Salsa al pomodoro
- 350 g di pomodori ciliegino, sbucciati e senza semi, a metà
- 1 pizzico di sale
- 4 - 5 foglie di basilico fresche + q.b.
Besciamella alla ricotta
- 250 g di latte
- 10 g di burro
- 25 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- 150 g di ricotta, ben scolata dal siero
Terminare la preparazione
- 6 - 8 fogli di pane carasau
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2795 kJ / 668 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1760.5 mg
Alternatywne przepisy
Frico
1 godz.
Crostata salata tricolore
1h 30min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Quiche ai finocchi e porri
1sa 10 dk
Riso basmati pesto e pomodorini secchi sott'olio
30 min
Insalata di verdure con salsa agli anacardi (vegan)
2h 45min
Tarte tatin ai pomodori
50 min
Torta salata con melanzane e pomodoro
1 godz.
Quiche di salmone e porri
1h 25min
Millefoglie vegetariana
1h 30min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 min
Quiche di patate e cipolle
55 min