![Lasagna di pane carasau Lasagna di pane carasau](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a82da3e-9278-43b9-a3f3-f5f0d4e3f8e2/Derivates/00ff0675-fc0b-4726-b369-43ef25f59bc5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino Romano a pezzi
Salsa al pomodoro
- 350 g di pomodori ciliegino, sbucciati e senza semi, a metà
- 4 - 5 foglie di basilico fresche + q.b.
- 1 pizzico di sale
Besciamella alla ricotta
- 250 g di latte
- 10 g di burro
- 25 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- 150 g di ricotta, ben scolata dal siero
Terminare la preparazione
- 6 - 8 fogli di pane carasau
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2795 kJ / 668 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1760.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di verdure con salsa agli anacardi (vegan)
2h 45min
Pizza mele e brie
1 Std. 50 Min
Insalata di pane fritto e melone giallo
25 Min
Quesadillas
3 Std.
Insalata tiepida di pere con condimento alla senape
20p
Parmigiana di cavolfiori
1h
Insalata di sedano rapa e mele
10p
Insalata di pomodorini e pesche con crema di burrata e acciughe
10p
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1 Std. 10 Min
Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola
1h
Millefoglie vegetariana
1h 30min
Frico
1h