Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 - 250 g di melanzana a dadini (2x3 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di carne trita mista di maiale e manzo
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
- 50 - 65 g di pangrattato
- olio di arachidi q.b. per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 206.2 kJ / 49.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 91.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 godz.
Polpette di melanzane, zucchine e carote
30 min
Polpette di zucca
1h 30min
Polpette fritte
40min
Polpette in bianco con purè di castagne
1h 20min
Polpettone con salsa ai funghi
1h 30min
Polpette di ricotta al sugo
50 min
Polpettone spinaci e pancetta
1h 30min
Margarita con quadrotti di frittata di patate
1 godz.
Menù: Zuppa di verdure; Polpette e cavoletti di Bruxelles
1 godz.
Polpette al sugo
50 min
Polpettone classico (TM6)
1 Std. 15 Min