Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mistura de legumes ou sobras de legumes (cascas de cenoura, aipo, etc.), cortados em pedaços
- 1 cebola c/ casca, cortada em metades
- 50 g cogumelos frescos (ver dica)
- 2 dentes de alho c/ casca
- 2 folhas de louro
- 4 grãos de pimenta-da-Jamaica
- 10 grãos de pimenta preta
- 2 pés de tomilho
- 2 pés de alecrim
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 frasco de
- Kalorie
- 391.7 kJ / 93.7 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1634.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beterraba cozida (Modo descascar)
40 Min
Fideuá vegetariana de curgete espiralizada - TM5
Brak ocen
Caldo de galinha rico em colagénio
12 Std. 10 Min
Salada boost de colagénio
Brak ocen
Peixe assado com ervas do Mediterrâneo - TM5
Brak ocen
Panquecas de batata ralada - TM6
Brak ocen
Caldo de legumes funcional
1h 40 min
Gomásio de alho-francês
40 Min
Caldo de carne sólido
3 Std.
Sorbet rápido de fruta
10 Min
Pisco Sour
10 Min
Iogurte de soja com coco
10 Std.