Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g wody
- 110 g skrobi ziemniaczanej
-
2
łyżeczki żelatyny w proszku
lub 2 łyżeczki agaru - 2000 g wiśni, mrożonych, bez pestek, uprzednio rozmrożonych
- 400 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2713.3 kJ / 648.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 164.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 5.5 mg
Alternatywne przepisy
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Czekośliwka
1h
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem z owoców jagodowych
1h
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min
Powidła śliwkowe
2h
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min