Urządzenia i Akcesoria
Bułki na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
80 g mleka
-
60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
10 - 40 g cukru (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 jajka
-
320 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 płaska łyżeczka soli
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
214.4 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
663.4 kJ /
158.6 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
22.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Koktajl owocowy
5 min
Mini pączki twarogowe
30 min
Makaron z krewetkami w pomarańczowym sosie
45 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6, TM7)
30 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Chleb na parze
2 godz. 20 min
Zupa krem z batatów i cukinii; Bułki na parze z szarpanym kurczakiem
1 godz. 5 min
Bułki na parze
2 godz. 10 min