
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g mleka
- 60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 10 - 40 g cukru (patrz wskazówka)
-
10
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 2 jajka
- 320 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 płaska łyżeczka soli
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 158.6 kcal / 663.4 kJ
- Białko
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 214.4 mg