
Urządzenia i Akcesoria
Bułki na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
mleka80 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia60 g
-
cukru (patrz wskazówka)10 - 40 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
jajka2
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia320 g
-
soli1 płaska łyżeczka
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
158.6 kcal /
663.4 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
22.2 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
214.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jajecznica z kiełbasą na parze
30 min
Koreańskie tosty
35 min
Chrust z ziemniaków (TM6)
25 min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 godz. 15 min
Bułki na parze
2 godz. 10 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)
55 min
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
3 godz. 20 min
Domowy napój sojowy i bułeczki na parze
5 godz. 30 min
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1 godz. 35 min
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10 min