Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 magrets de canard avec la peau (250-300 g chacun, 2,5-3 cm d'épaisseur)
- 1200 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1306.8 kJ / 312 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 55 mg
Alternatywne przepisy
Rissoler lardons et champignons
20 min
Foie gras sous-vide
72h
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1h 5min
Saumon teriyaki sous-vide
1 godz. 20 min
Sous-vide épaule de porc, désossée
12h 25 min
Joues de porc sous-vide au vin rouge
8h 45min
Ballotine de poulet sous-vide, sauce au poivron rouge
2 godz. 10 min
Rissoler des échalotes
20 min
Filet de porc en robe de lard et beurre aromatisé
1 godz. 45 min
Steack de bœuf sous-vide, sauce béarnaise
2 godz. 20 min
Magret de canard, sauce aigre-douce à la cerise (cuisson sous-vide)
2h 30min
Sous-vide filets de poulet
1sa 55 dk