
Wersje kompatybilne
Pizza à la crème de potiron, mozzarella fumée et bacon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte à pizza
- 240 g d'eau
- 5 g de levure fraîche
- 1 c. à café de sucre
- de l'huile d'olive extra vierge pour graisser
- 400 g de farine à pain
- 1 c. à café de sel
Crème de potiron
- 500 g d'eau
- 400 g de potiron pelé, en morceaux (1-2 cm)
- 1 pincée d'ail en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre noir moulu
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
Garniture
- de l'huile d'olive extra vierge pour graisser
-
200
g de fromage scamorza en tranches (4-5 mm)
lub 200 g de fromage fumé en tranches (4-5 mm) - 60 g de bacon en tranches
- 25 g de parmesan en flocons
- 10 g de la crème de vinaigre balsamique
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 352.1 kcal / 1473.3 kJ
- Białko
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Sód
- 396.6 mg