Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
-
1
limone, solo la scorza (senza la parte bianca), i semini
lub ½ stecca di vaniglia - 80 g di zucchero
- 300 g farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 1 tuorlo
Terminare la preparazione
- 100 g di cioccolato a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 437.2 kJ / 104.5 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 33.4 mg
Alternatywne przepisy
Torta gianduia (senza glutine)
1 godz.
Schiacciata di zucchine con salsa allo yogurt
40 мин.
Bruco tramezzino
6h 30min
Brownies (senza glutine)
35 min
Ghiaccioli banana, arachidi e cioccolato
4h 30min
Gnocchi alla romana alle erbette
1ч. 30 мин.
Bussolai di Burano
2ч.
Muffin ai broccoli (10-12 mesi)
30 min
Alberello di biscotti cacao e peperoncino
2ч.
Crostata di frutta arcobaleno
1h 40min
Crema di nocciole, cioccolato e datteri (vegan)
20 Min
Candy cane di frolla all'arancia e cacao
2ч.