Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cod fillets, skin-on (approx. 7 oz ea.)
- 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra to garnish
- 4 sprigs fresh thyme, plus extra to garnish
- 2 tsp lemon zest, grated, plus extra to garnish
- 56 oz water, to fully submerge bags (not higher than max. fill mark 2.2 l)
- 1 oz lemon juice, freshly squeezed, plus 1 tsp to garnish
- 1 oz shallots, cut in halves
- 7 oz raw beets, in pieces (1 in.)
- 1 oz extra virgin olive oil
- 9 ½ oz risotto rice (e.g. Carnaroli or Arborio)
- 4 ½ oz dry white wine
-
20 ½
oz water
lub 20 ½ oz vegetable broth -
1
tsp vegetable stock paste
lub ½ vegetable stock cube, crumbled - 1 - 2 stalks fresh lemongrass, cut in slices (2 in.)
- 1 ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ½ oz unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2366 kJ / 565 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1501 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp Tikka Masala (Hestan Cue™)
40min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Pappardelle
35 Min
Mussels in Turmeric and Ginger Broth
20 min
Steamed Cod, Rice and Spinach in Lemon Sauce
30min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
45min
Sicilian Shrimp Salad
30min
Cranberry-Pecan Brussels Sprouts
35 Min
Shrimp Sauté
25 min
Chili Oil Noodles with Shrimp
30min
Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka)
45min
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45min