
Urządzenia i Akcesoria
Warzywa pod migdałową kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Napój migdałowy - moczenie migdałów
-
migdałów, ze skórką100 g
-
wody500 g
Masło migdałowe
-
migdałów, ze skórką300 g
-
oleju30 g
-
soli1 szczypta
Migdałowa kruszonka
-
mąki pszennej pełnoziarnistej (opcjonalnie) plus 30 g (opcjonalnie)100 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Gotowanie warzyw i pieczenie
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm plastry600 g
-
różyczek kalafiora500 g
-
zielonego groszku, świeżego450 - 500 g
-
oleju do posmarowania1 łyżka
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
424.3 kcal /
1775.3 kJ
Białko
16.7 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
49.5 g
Błonnik
13.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
941.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1 godz. 15 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
45 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Wegańskie curry ze szparagami
1 godz.
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min