Urządzenia i Akcesoria
Warzywa pod migdałową kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Napój migdałowy - moczenie migdałów
-
100 g migdałów, ze skórką
-
500 g wody
Masło migdałowe
-
300 g migdałów, ze skórką
-
30 g oleju
-
1 szczypta soli
Migdałowa kruszonka
-
100 g mąki pszennej pełnoziarnistej (opcjonalnie) plus 30 g (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Gotowanie warzyw i pieczenie
-
500 g wody
-
600 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm plastry
-
500 g różyczek kalafiora
-
450 - 500 g zielonego groszku, mrożonego450 - 500 g zielonego groszku, świeżego
-
1 łyżka oleju do posmarowania
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
941.7 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
1775.3 kJ /
424.3 kcal
Tłuszcz
20.5 g
Błonnik
13.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
49.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 h
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Wegańskie burgery
45 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 h
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 h
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min