Warzywa pod migdałową kruszonką

Warzywa pod migdałową kruszonką

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Napój migdałowy - moczenie migdałów
  • migdałów, ze skórką
    100 g
  • wody
    500 g
Masło migdałowe
  • migdałów, ze skórką
    300 g
  • oleju
    30 g
  • soli
    1 szczypta
Migdałowa kruszonka
  • mąki pszennej pełnoziarnistej (opcjonalnie) plus 30 g (opcjonalnie)
    100 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Gotowanie warzyw i pieczenie
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych w 1 cm plastry
    600 g
  • różyczek kalafiora
    500 g
  • zielonego groszku, świeżego
    450 - 500 g
    450 - 500 g zielonego groszku, mrożonego
  • oleju do posmarowania
    1 łyżka
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 424.3 kcal / 1775.3 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 49.5 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 941.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...