Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 80 g d'amandes émondées
- 150 g de sucre roux
- 6 jaunes d'œufs
- 70 - 80 g de tahini
- 270 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 2 pincées de sel
- 550 g de crème liquide, 30% m.g. min.
Le jour même
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 40 g d'huile de noix de coco
- 20 g de miel
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1411.3 kJ / 337.3 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 125 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza italienne, pâte au chou-fleur
1u.
Crème glacée au caramel et aux cacahuètes
3h
Glace mangue-Passion
12h
Salade de fruits cuits sous-vide
40min
Jus de grenade au gingembre
5 Min
Tire d'érable sur glace pilée (Tire d'érable sur "neige")
30min
Moutarde
12h
Chips de légumes au four
1u. 45min
Cake à la betterave et aux fruits secs
1h 35min
Sorbet chocolat
12h
Sorbet fraise-banane
5 Min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10min