Pizza multigrains au brie, jambon serrano et confiture de figues

Pizza multigrains au brie, jambon serrano et confiture de figues

4.7 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 parts

Składniki

  • 465 g d'eau
  • 5 g de levure boulangère fraîche
  • 1 c. à café de sucre roux
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler et pour la garniture
  • 350 g de farine aux sept céréales
  • 1 c. à café de sel et un peu pour la garniture
  • 20 g de jus de citron
  • 200 g de concassé de tomates
  • origan déshydraté
  • 250 g de brie coupé en tranches
  • 80 g de jambon serrano coupé en tranches
  • 50 g de confiture de figues

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 437.7 kcal / 1831.2 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 54.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 636.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...