Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les galettes de semoule
- 400 g de lait
- 120 g de semoule de blé dur
- 2 pincées de sel
- 60 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 30 g de beurre doux
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- farine de blé, pour fariner
- huile végétale, pour la friture
- ½ banane, pour la décoration (opcjonalnie)
- 10 feuilles de menthe, pour la décoration (opcjonalnie)
- 100 g de fraises fraîches, pour la décoration (opcjonalnie)
- 50 g de myrtilles, pour la décoration (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 449.4 kJ / 107.4 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 39.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtes et boulettes de viande à la sauce tomate
45min
Cookies au beurre de cacahuète
30min
Chocolat liégeois
12 Std. 15 Min
Mocktail mangue, ananas, banane et boisson à l'amande
15 Min
Gâteau Gerbeaud (métrique)
1 Std. 20 Min
Sauce aïoli végane
10 Min
Gâteau de patate douce sans gluten et sans lactose
5h 40min
Beignets hollandais (Oliebollen)
1h 45min
Couscous aux légumes d'hiver
1h 40min
Boules coco-noisette
1 Std. 10 Min
Mouna brioche de Pâques
8u. 55min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min