
Wersje kompatybilne
Pâte à pizza rouge avec burrata et aubergines et courgettes rissolées
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garniture
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 gousses d'ail
- 170 g d'aubergines tranchées (2 cm), puis coupées en morceaux (3 cm)
- 2 c. à café de sel
- 170 g de courgettes tranchées (2 cm), puis coupées en quatre (2 cm)
- 1000 g d'eau
- 60 g de vinaigre
Pâte à pizza rouge
- 440 g d'eau
- 30 g de purée de tomates
- 5 g de levure fraîche
- 1 c. à café de sucre
- de l'huile d'olive extra vierge pour graisser et assaisonner
- 350 g de farine à pain
- 1 c. à soupe de poudre de paprika
- 1 c. à café de sel
- 20 g de jus de citron
-
250
g de tomates en dés, en boîte
lub 250 g de passata - 1 c. à café d'origan séché
- 300 g de burrata en quartiers
- 5 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 466 kcal / 1949.8 kJ
- Białko
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 50 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 595.2 mg