
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 4 brins de persil frais équeutés
- 25 g d'huile d'olive
- 200 g de tomates coupées en deux
- 150 g de carottes en morceaux
- 100 g de céleri-rave en morceaux
- 150 g de poireau en rondelles (1 cm)
- 20 g de concentré de tomates
-
1
c. à café bombées de pâte de bouillon de légumes
lub 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l) - 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 400 g de fond de poisson
- 400 g d'eau
- 200 g de vin blanc
- ¼ c. à café de jus de citron
- 350 g de poisson à chair ferme, type poisson de roche, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 215 kcal / 901 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Błonnik
- 4.4 g