Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Confiture d'ananas
- 1 ananas frais (± 700 g), pelé, en morceaux, y compris le cœur (voir conseil)
- 130 g de sucre
- ½ c. à café de cannelle en poudre (opcjonalnie)
- 30 g de jus de citron
Sablés
- 140 g de beurre, à température ambiante
- 60 g de lait concentré sucré
- 2 jaunes d'oeufs, de gros calibre, séparés (1+1 œuf battu)
- 255 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 828.8 kJ / 198.1 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 7.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2 godz.
Pâte à pizza rouge avec burrata et aubergines et courgettes rissolées
3h 45min
Goulash de boeuf et boulettes de pain
1 godz. 30 min
Sabayon classique
15 Min
Milkshake sans lactose
Brak ocen
Chili con carne
Brak ocen
Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc
2 godz.
Sauce béarnaise
15 Min
Crème de poivron rouge et soupe au gingembre
50min
Risotto aux fruits de mer au Gochujang
1 godz.
Puddings au chocolat sans farine
Brak ocen
Pâte de base pour pain
24h 5min