Sablés à l’ananas

Sablés à l’ananas

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
16 morceaux

Składniki

Confiture d'ananas
  • 1 ananas frais (± 700 g), pelé, en morceaux, y compris le cœur (voir conseil)
  • 130 g de sucre
  • ½ c. à café de cannelle en poudre (opcjonalnie)
  • 30 g de jus de citron
Sablés
  • 140 g de beurre à température ambiante
  • 60 g de lait concentré sucré
  • 2 jaunes d'oeufs de gros calibre, séparés (1+1 œuf battu)
  • 255 g de farine de blé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 7.3 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 828.8 kJ / 198.1 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 29.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...