
Urządzenia i Akcesoria
Sablés à l’ananas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
16 morceaux
Składniki
Confiture d'ananas
-
ananas frais (± 700 g), pelé, en morceaux, y compris le cœur (voir conseil)1
-
de sucre130 g
-
de cannelle en poudre (opcjonalnie)½ c. à café
-
de jus de citron30 g
Sablés
-
de beurre à température ambiante140 g
-
de lait concentré sucré60 g
-
jaunes d'oeufs de gros calibre, séparés (1+1 œuf battu)2
-
de farine de blé255 g
Wartości odżywcze na 1 morceau
Kalorie
198.1 kcal /
828.8 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
29.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
7.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pique-nique
9 Przepisów
Beneluks
Beneluks