Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 carotte moyenne pelée, en morceaux
- 1 oignon moyen, en morceaux
- 1 branche de céleri, en tranches
- 600 - 750 g de poulet fermier, avec os et peau, en morceaux (cuisses, poitrines)
- eau, pour couvrir (pas plus haut que le niveau de remplissage maximal)
- 1 c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1071.5 kJ / 256.1 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 482.7 mg
Alternatywne przepisy
Salade de chou
10 Min
Filet de porc chimichurri et sa salade de riz tiède
13 Std. 20 Min
Gâteau Aloha aux carottes
1h 20min
Riz asiatique et sauté de légumes (TM6 Metric)
45 dk
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20 dk
Pain artisanal (Betty) Métrique
4 godz. 35 min
Lait d’amandes (Métrique)
1h 20min
Soupe aux pois
2 Std. 10 Min
Lait D'Avoine (Métrique)
1 Std. 10 Min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55 dk
Pesto de basilic (TM5/6 Metric)
10 Min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10 Min