Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g de farine tout usage
- 70 g de sucre à fruits (sucre super fin)
- ¾ c. à thé de poudre à pâte
- ¼ c. à thé de sel
- 60 g de beurre non salé et un peu plus pour le service
- 115 g de lait entier et un peu plus pour la dorure
- 1 œuf de gros calibre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1474.7 kJ / 352.5 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 170.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de chou
10 Min
Scones aux myrtilles
35 Min
Focaccia aromatisé aux flocons de sel de mer (TM5/6 Metric)
1 Std. 40 Min
Gaufre au fraisier
40min
Crème de tomates et grilled cheese
40min
Pain à la banane
1 Std.
Gâteau Aloha aux carottes
1h 20min
Barres Nanaimo
3h 5min
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4 godz. 40 min
Mini pains aux courgettes et au chocolat
1 Std. 40 Min
Muffins aux dattes et à la cassonade
1 godz. 15 min